Разработано с JooMix.

   7-го квітня в Полтаві фінішував регіональний фестиваль театрального мистецтва «В гостях у Гоголя». Затишне містечко не вперше запросило шанувальників театру до себе в обійми. Вже сьомий рік протягом тижня актори з усієї України показують свою інтерпретацію різноманітних творів.

   Усі вистави пройшли на сцені Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя.

   Містяни міцно полюбили цей захід, про що свідчить той факт, що квитки «розлетілись» за кілька днів. Цього року на них чекали приємні сюрпризи від колективів із Києва, Кіровограда, Коломиї та господарів фестивалю – Полтави. Звісна річ, не оминув цю подію і колектив Ніжинського академічного українського драматичного театру ім.Коцюбинського. Він завітав в гості з виставою «Ніч перед Різдвом» у третій день фестивалю.

   Художній керівник, заслужена артистка України Алла Соколенко розповіла «гоголівцям» про дружбу між колективами та єднання у складні для країни часи: - «У полтавському театрі такі хлібосольні люди, нас так ніде не зустрічають, як у вас, це так зворушливо, - поділилася враженнями після вистави Алла Василівна. – Подяка велика за це керівництву театру та області. Видно, що ці люди настільки люблять театр, що багато роблять для нього. У тяжкі воєнні роки, багато хто відмовляється проводити фестивалі, і нам забороняли у Ніжині, але ми розуміємо наскільки зараз це потрібно. Ми всі плачемо, йдемо у волонтери, відправляємо синів на війну, але театр залишається тією емоційною відрадою, розрядкою, де можна набратися сили. Нам треба співати українських пісень, згадувати, що ми сильна нація, що в нас споконвічні традиції, культура. Тому, нам близька Полтава по духу, нам близький цей фестиваль, тут наші однодумці, ми із задоволенням приїдемо до вас, і вас запросимо на гостини до Ніжина».

   Як завжди, прийом був дуже теплий та гостинний. «Ніч перед Різдвом» у концертному варіанті дуже сподобалась глядачам. Здавалося б, всім цей твір добре знайомим і здивувати ним важко. Але колорит, пісні та танці беззаперечно захоплюють кожного знову й знову – і юного глядача, і досвідченого театрала. Ти чекаєш на класичну виставу, а отримауш сучасне видовище, від якого захоплює дух.

   Наступного року ми сподіваємось знову зустрітись в Полтаві під крилом Мельпомени. Цікаво, чим ніжинці дивуватимуть цього разу?..