Разработано с JooMix.

   На відміну від професійних театрів, які намагаються заманити глядача сучасними проблемами, антуражем і еротичними сценами народний аматорський театр Ніжинського міського Будинку культури взявся ставити класику. Очевидно, директор закладу, вона і режисер-постановник, Тетяна Войтенко захотіла відволіктись сама ( а разом і нас) від нелегкого повсякдення, яким травмує людську психіку телебачення. Спільно з однодумцями їй це вдалося.

   Жан-Батист Мольєр переноситься нас у Париж ХVІІ століття. І хоч сценічні декорації більше підходить для урочистих зборів зі святковим концертом, але ми переступили через цю умовність, замилувавшись популярною мелодією Моцар та з симфонії № 40, костюмами й акторським перевтіленням. На думку Олени Остапенко, керівника літературно-драматургічної частини Ніжинського українського театру ім. М. Коцюбинського, гра приваблює щирістю та відданістю захопленню: аматори не грають, вони живуть на сцені. І справді, в кожному з дійових осіб вистави ми бачили ті людські риси, які відзначали в їх виконавця і в повсякденному житті: спілкуючись із ними на вулиці, на роботі, вдома…

    Уже вкотре жителі міста Ніжина змогли насолоджуватися переглядом вистави Народного Аматорського Театру Ніжинського міського будинку культури. О 18.00 досить таки заповнена зала (що не могло не порадувати акторів та всіх тих, хто брав участь в організації вистави, робота яких була цікавою публіці), на сцені не професійні актори, комедія на 2 дії «Несправжній хворий», за твором Ж.-Б. Мольєра.

   Театральний колектив Ніжинського МБК вже встиг зарекомендувати себе і відомий в області, він вирізняється своїм творчим та серйозним підходом до постановок. На користь цьому свідчить досить високий рівень постановки європейської класики. Звісно підготовка вистави вимагає значних коштів: це і пошив костюмів, оформлення інтер’єру, тому без спонсорів не обійшлось, і це прекрасно, що творча діяльність нашого міста має можливість розвиватися. Звісно без режисера, художника-постановника, художника-оформлювача, музичного оформлення, балетмейстера вистава б не побачила світ. А їх велика й кропітка робота не пройшла марно й вистава виправдала глядацькі сподівання.

   10 жовтня 2010 року у Ніжині відбулася чергова театральна прем’єра. Але цього разу глядачі прямували не до приміщення драматичного театру а до міського будинку культури. Так. Саме там о 18.00 вийшли на сцену не професійні актори, а актори аматори.
   Народний Аматорський Театр Ніжинського будинку культури представив прем’єру вистави «Несправжній хворий», за твором Ж.-Б.Мольєра. Цікаве вирішення режисера-постановника вистави Тетяни Войтенко, разом із художниками-постановниками Світланою Ігнатовою та Анатолієм Залозним, балетмейстером Вікторією Вишневою, художником по світлу Сергієм Віричем, та у музичному оформленні Сергія Дорошевича та Руслана Чопа не залишили байдужими жителів та гостей міста.

Арган - А.Мацко, Луiзон - М.Литвин