Разработано с JooMix.

Напередодні відкриття Міжнародного театрального фестивалю жіночої творчості імені Марії Заньковецької, Ніжинський український драматичний театр імені Михайла Коцюбинського широко відчинив двері перед Іваном Куровським, своїм меценатом і благодійником.

Директор ніжинського драмтеатру Юрій Муквич

Виявляється, ніде у світі немає подібного фестивалю і кажуть, що він унікальний. За словами театралів, головне завдання цього форуму – популяризація ролі жінки у сучасному національному театральному мистецтві та сучасному житті. Фестиваль щорічно розпочинається 27 жовтня, бо саме цього дня у 1882 році Марія Заньковецька вперше вийшла на професійну сцену. За роки існування фестивалю жіночої творчості свій талант продемонстрували 68 професійних театральних колективів із восьми країн світу. Цьогоріч із 27 жовтня по 4 листопада свої кращі роботи покажуть театрали не лише з Києва, Миколаєва, Полтави, Львова, а й Білорусі, Росії, Польщі… Крім того, працівники ніжинського театру тепер без проблем гастролюватимуть зі своїми виставами у інші міста та села. Адже у них з’явилася вантажівка, яка перевозитиме їхні декорації, костюми та інші речі, що потрібні для творчої роботи.

Зі сцени ніжинського драмтеатру голова облдержадміністрації Володимир Хоменко сказав, що Чернігівщина славиться своїми традиціями і меценатами, які підтримували і підтримують духовність та культуру:
– Мені дуже приємно, що благодійна діяльність народного депутата України Івана Куровського не оминула й ніжинський драмтеатр. Автомобіль для перевезення театральних декорацій полегшить роботу творчого колективу і допоможе влаштовувати виїзні вистави за межами міста.
Меценатство Івана Куровського – масштабне і довготривале. Не буду зупинятися на газифікації населених пунктів, допомозі школам, дитсадкам, лікарням...
Скажу лише, що багато Будинків культури на Чернігівщині стали справжніми палацами завдяки Івану Івановичу. Браво!
Оплесками і квітами ніжинці вітали Івана Куровського.
– Маю неабияку честь стояти на сцені театру, який носить ім’я Михайла Коцюбинського, мого земляка, що народився на Вінничині, – сказав народний депутат. – Перед тим, як зайти до зали, я завітав до кабінету директора цього закладу. І найперше, що мене там вразило – це те, скільки нагород має творчий колектив драмтеатру. Ви – справжні митці!
Вважаю, що будівництво храмів, допомога культурним закладам – це те, що рухає нашу державу до європейського життя. На моє глибоке переконання, саме культурний розвиток «ліпить» із нас сучасних і цивілізованих людей.
Із великим задоволенням вручаю ключі від нового автомобіля для театру, а всім його працівникам бажаю добра та творчих успіхів.

Джерело: http://sivertime.com.ua/news/іvan-kurovskii-yak-zavzhdi-dotrimav-slova