Разработано с JooMix.

   28 серпня у Ніжинському драматичному театрі відбувся прем’єрний показ вистави «Еспериментаріум». Можна з впевненістю сказати, що такого у Ніжині ще не показували.На сцені театру відобразилось велике горе для всієї України та світу – аварія на Чорнобильській атомній станції та її наслідки для людей.

   Глядачі могли побачили картину існування родини у тридцятикілометровій зоні відчуження навколо чорнобильського атомного реактора. Люди «в зоні» живуть цілком ізольовано від «нормального» світу. У родині героїв син Вовчик і його мати ще відчувають прагнення повернутися до того світу, а от баба Пріся свідомо асоціює себе лише з покинутою землею, яка парадоксально дає їй сили для виживання. Образ баби Прісі — це тип українця, яким він сам, напевно, хотів би себе бачити.

   Головний «козир» цього типажу — вміння перетворювати власні вади й нещастя на зброю, а не лише мовчки потерпати від них. Утім, над родиною «в зоні» тяжіє фатум, і попри всі зусилля та хитрощі баби-ворожки, попри її бойовий оптимізм, трагічної розв’язки не уникнути…

Тяжка і в той же час напружена атмосфера змусила присутніх зануритись у філософські роздуми.

А наприкінці глядачі аплодували акторам за неперевершену гру, що так яскраво змогла передати емоції героїв п’єси. Доречі, головну роль баби Присі зіграв сам директор театру Юрій Муквич, зумівши повністю відобразити її образ і характер. Під час вистави на обличчях глядачів були і сміх, і сльози. Трагікомедія нікого не залишила байдужим. Під час фінального виходу акторів на сцену вийшов і один з режисерів-постановників Олексій Хорошко. Працював він у тандемі з Аллою Соколенко.


Зазначимо, що вистава була показана по мотивом книги «Баба Пріся» відомого українського драматурга Павла Ар’є.


Визначним стало те, що саме 28 серпня директор театру Юрій Муквич оголосив офіційно відкритим театральний сезон.


У виставі зайняті актори :
ародний артист України А.Соколенко, заслужений працівник культури України Ю.Муквич, заслужений артист України А.Буняєв, а також Р.Репях, Ю.Пилипенко, Г.Коршикова; В.Горбань.Каса працює щоденно, крім понеділка, з 10°° до 18°° та на першому поверсі ТОВ”ПРОГРЕС”.

Довідки телефонами ( +38-046-31) 2-51-55 та +38 (073) 077-92-13.

 

 

Джерело: mynizhyn.com